Spirulína

Neohodnoceno
 
Akce
  • 1 z 2
 

Spirulina je výživový doplněk s širokým spektrem působností. Má vysoký obsah snadno vstřebatelného proteinu, vitamínů, minerálů a dalších látek nezbytných pro lidské tělo, což z něj dělá skvělou potravinu pro 21. století. Právě díky této jedinečné nutriční hodnotě spirulina obohacuje stravu astronautů na vesmírných expedicích.

0,35g x 90 kapslí

Dostupnost Skladem
Množství v balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Běžná cena 899 Kč
Ušetříte 180 Kč (–20 %)
719 Kč    
Značka TIENS
Kategorie Potravinové doplňky
 

Popis:

Spirulina se na zemi objevila poprvé zhruba před 3,5 miliardami let, je jednou z nejstarších forem života na zemi. Přirozeně žije v mělkých rybnících a jezerech s vysokým pH a vysokým obsahem soli – v Africe, Asii a Jižní Americe. TIENS Spirulinu získáváme z jezera Cheng Hai v čínské provincii Jün-nan.

Biomasa těchto zelenomodrých kyanobakterií již dávno tvořila součást jídelníčku Aztéků i afrických kmenů žijících kolem Čadského jezera. Pro moderního západního člověka byla spirulina objevena v roce 1940 a od poloviny 60. let se jí intenzivně zabývají různé výzkumy. Proto tak dobře známe její složení, vysokou výživnou hodnotu a přínosy pro lidské zdraví.

Složení:

Sušený prášek ze spiruliny (Arthrospira platensis), obal kapsle: želatina

Čistý obsah: 35 g (100 kapslí x 350 mg)

Dávkování: Dvě kapsle třikrát denně.

Použití:

Tento přípravek obsahuje výtažek z Arthrospira platensis – jednoho z druhů spiruliny. Až 55-70 % spiruliny tvoří snadno stravitelný protein (s obsahem všech exogenních aminokyselin, tedy takových, které si tělo nedokáže vytvářet samo, a které je tudíž nutno dodat v potravě). Spirulina navíc obsahuje četné polysacharidy (glukosamin, glykogen), snadno vstřebatelné makro a mikroprvky (železo, fosfor, draslík, vápník, zinek, selen, chrom, měď), vitamíny (C, D a E a skupiny B), nenasycené mastné kyseliny (GLA – kyselina gama-linolenová), pigmenty (včetně karotenoidů, chlorofylu, xanthofylů a fykokyaninu). Bylo vědecky prokázáno, že spirulina neobsahuje toxické látky, které produkují ostatní kyanobakterie. Buněčné stěny spiruliny neobsahují celulózu, proto jsou všechny její složky snadno vstřebatelné (mezi 85 a 95 %) – mnohem snáze než v případě živočišných či rostlinných proteinů.

Působení:

Léčivé vlastnosti spiruliny byly podrobeny nesmírně podrobným výzkumům a byly experimentálně dokázány. Konzumace spiruliny prospívá mnoha základním funkcím lidského těla: - modré barvivo (fykokyanin), které nacházíme v Arthrospira platensis zvyšuje schopnost těla neutralizovat volné radikály (přílišné množství volných radikálů oslabuje imunitu, zrychluje proces stárnutí a vytváří vhodné podmínky pro mnoho chronických chorob), podporuje přirozenou obranyschopnost těla; aktivitu fykokyaninu podporují další přírodní antioxidanty, které se ve spirulině také nacházejí, jako například beta-karoten či esenciální mastná kyselina gama-linolenová (GLA), - posiluje celkovou tělesnou vytrvalost tím, že zvyšuje počet buněk vytvářejících protilátky, - pomáhá udržovat rovnováhu krevních lipidů, - další látka obsažená ve spirulině – chlorofyl – podporuje zdravou peristaltiku, - konzumace spiruliny pomáhá udržet zdravou váhu, zrychluje metabolismus a brání hromadění tuků, - působí proti alergiím – ulevuje od příznaků senné rýmy, - podporuje tvorbu krvinek v kostní dřeni, - zlepšuje rovnováhu střevní mikroflóry, - přispívá k úlevě od gastrointestinálních obtíží, - jako zdroj snadno vstřebatelného železa dokáže jak předcházet anémii, tak účinně léčit anémii stávající, - zlepšuje schopnost regenerace pokožky a sliznic, - při použití v kosmetologii ji lidské tkáně velmi dobře vstřebávají, chemické složení její cytoplazmy je totiž podobné složení lidské plazmy, jako maska regeneruje, zpevňuje a omlazuje pokožku, - díky svému obsahu bohatému na živiny a příznivým vlastnostem je dokonalým potravinovým doplňkem pro vegetariány a vegany, pro starší osoby, rekonvalescenty a osoby, jejichž jídelníček obsahuje nízká množství bílkovin.

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.